Köpek Memesi Hastalığı Neden Olur? Köpek Memesi Hastalığı Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Tıbbi ismi “hidradenitis suppurativa” olan Köpek memesi hastalığı özelikle kıl ve ter bezlerinin yoğun şekilde olduğu meme alt kısımları ve araları, koltuk altları, kasık bölgeleri, genital bölge, anüs çevresi ve kalçada görülen, tekrarlayan, ağrılı, kötü kokulu ve akıntılı sivilce şişlikler ile ortaya çıkan, erken zaman da tedavi edilmediği zaman yaşam kalitesini çok ciddi şekilde etkileyen ve etkilenen bölgede hareket kısıtlıklarına yol açabilen bir hastalıktır.

Köpek Memesi Hastalığı, ilk olarak basit bir sivilce ve çıban gibi çıktığı için insanlar tanı konulmasında geç kalabiliyor. Özellikle yapılan çalışmalar bu hastaların köpek memesi hastalığı tanısını almalarının 7 sene kadar gecikebileceği gösterilmiştir. Son 6 ayda koltuk altı, kasık, kalça ve meme altlarında 2 ya da daha fazla kez şişlik çıkan hastalar kesinlikle bir dermatoloji uzmanına tedavi amaçlı gitmelidir. Bu yazımız da sizler için Köpek Memesi Hastalığı nedir ve neden olur, Köpek Memesi Hastalığı bitkisel tedavi yöntemlerinden bahsedeceğiz…

Köpek Memesi Hastalığı


KÖPEK MEMESİ HASTALIĞI KİMLER DE GÖRÜLÜR, BULAŞICI MIDIR?

Kanıta dayalı olan araştırmalar, Köpek memesi hastalığı toplumda her 100 kişiden birinde görüldüğünü gösteriyor. Kadınlarda görülme oranı erkeklere göre 2 ile 5 kat daha fazladır. 1.derece akrabalarında köpek memesi hastalığı olan 3 kişinin birinde köpek memesi hastalığı ortaya çıkabilmektedir. Genetik yatkınlık dışında aşırı kilo, sürtünme, terleme, sigara tüketimi ve mikroplar gibi çeşitli nedenlerle kıl bezindeki ünite tıkanarak, bağışıklık sisteminin de dahil olduğu yangısal bir reaksiyon başlamaktadır.

Süreçte rol oynayan bakteriler her bireyin kendi mikroflorasında bulunabilen mikroorganizmalardır. Deride yer alan bu bakteriler hastalığa sonradan ek olur ve olayı ilerletip büyütür. Yani mikroplar başkalarından veya çevreden bulaştığı için hastalık oluşmamaktadır. Bu yüzden Köpek Memesi Hastalığı kesinlikle bulaşıcı değildir.


KÖPEK MEMESİ HASTALIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Bütün hastalıklarda olduğu gibi köpek memesi hastalığında da erken tanı son derece önemli olarak görünmektedir. Tanı süreci uzadıkça etkilenen bölgede kalıcı hasarlar ortaya çıkabilmektedir. Uzman doktorlara, Hastalara; ideal kilolarını korumalarını, sigarayı bırakmalarını, etkilenen bölgelerdeki kılların lazer gibi uygulamalar ile kalıcı olarak yok edilmesini, terlemenin kontrol altına alınmasını, dar, sıkan ve sürtünmeye neden olan, terleten kıyafetler giyilmemelerini öneriyor. Tedavide bu koruyucu önlemler dışında çeşitli antibiyotikler, antinflamatuvarlar, A vitamini türevi ilaçlar ve immun sistemi düzenleyen yeni nesil ilaçlardan faydalanılıyor. Köpek memesi hastalığı, bu koruyucu önlemler ve tıbbı tedaviler ile birlikte kontrol altına alınabilir bir hastalık olarak görülüyor.


KÖPEK MEMESİ HASTALIĞI BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Zerdeçal Kullanımı;

Köpek Memesi Hastalığı Bitkisel Tedavi

Zerdeçal etkili bir antiseptik ot olarak bilinmektedir. Ciltte yer alan darbeleri ve lezyonları hızla iyileştirmede son derece yardımcı olur. Ayrıca, zerdeçalın anti-inflamatuar doğası HS’nin şişlik, ağrı ve diğer semptomlarını azaltmaya yardımcı olur. 1 çorba kaşığı zerdeçal tozu, biraz zeytin veya hindistancevizi yağı ile karıştırın. Karışımı doğrudan keseler, yaralar ve lezyonlara uygulayın. Yarım saat bekleyin, sonra yıkayın. Birkaç hafta boyunca günde 1-2 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

Aloe Vera Kullanımı;

Aloe vera ağrı ve iltihaplanmayı son derece etkili bir şekilde azaltan çok güçlü antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca, mikroorganizmaların büyümesini engelleyerek yara iyileşmesini teşvik edebilir. Aloe verayı keserek içinden çıkan jeli yaranıza uygulayın. Durum iyileşene kadar günde 2-3 kez tekrarlayın.

Önemli Not; Yukarıda verilen bitkisel tedavi uygulamaları hiç bir şekilde kanıta dayalı bilgiler değildir. Ayrıca bundan önce köpek memesi hastalığını iyileştirdiğine dair kesin bir kanıt bulunmamaktadır. Verilen bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu yöntemleri denemeden önce uzman bir doktor tavsiyesi almanız sizin sağlığınız için daha iyi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir