Pfizer Aşısı Nedir, Pfizer Aşısı Hakkında Merak Edilenler..!

Dünya genelinde etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgını kapsamında açıklanan aşı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Pfizer‘in son aşama aşı denemesinin son bir analizi, aşının COVID-19’u önleyebileceğini gösteriyor. Şirket, bu ay Dünya Sağlık Örgütü’nden acil kullanım izni almayı planlıyor.

İlaç üreticisi Pfizer Çarşamba günü yaptığı açıklamada, son aşama koronavirüs aşı denemesinden elde edilen verilerin son analizinin , aşının daha önce virüse maruz kalmamış kişilerde COVID-19’u önleyebileceğini gösterdiğini söyledi.

Dünya çapında 1,3 milyondan fazla insan COVID-19’dan öldü.

Şirket,  Pfizer aşısının 43.000’den fazla kişi üzerinde test edildiğini ve ciddi bir güvenlik endişesi gözlenmediğini söyledi .

Şirket, ikinci dozdan yedi gün sonra aşının etkinliğinin %95 olduğunu bildirdi.

Şirket ayrıca yaptığı açıklamada, 2020’de 50 milyon doz aşı ve 2021’de 1,3 milyar doz üretmeyi beklediğini söyledi.

Pfizer Aşısı


Pfizer Aşısı ile İlgili Merak Edilenler;

Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi’nde enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan Dr. Carlos Malvestutto , Pfizer’in denemesinin ara sonuçlarının çok cesaret verici olduğunu söyledi.

“Açıkçası, %90 koruma, tüm aşılar için sahip olmayı çok istediğimiz koruma seviyesidir” dedi.

Aşıyı Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile işbirliği içinde geliştiren Pfizer, sonuçları hakemli bir tıp dergisi değil, bir haber bülteninde yayınladı.

Aşıyı alan çalışma gönüllüleri arasında hiçbir ciddi yan etki gözlenmedi.

Tek ciddi yan etkiler, birinci veya ikinci dozdan sonra insanların yüzde 3,8’inde meydana gelen yorgunluktu; ve ikinci dozdan sonra insanların yüzde 2’sinde meydana gelen baş ağrısı.

Şirket, yaşlı yetişkinlerin daha az ve daha hafif yan etkiler yaşadığını söyledi.

Sonuçlar umut vericidir, ancak aşıyla ilgili birçok sorunun hala yanıtlanması gerekiyor.

Yakın zamanda yapılan bir çalışma , COVID-19’dan iyileşen hastaların, antikor seviyeleri düştükten sonra bile, iyileşmeden 6 ay sonra hala güçlü bir hücresel bağışıklık tepkisine sahip olduklarını buldu.

Araştırmacılar, ikinci dozdan sonra 2 yıl boyunca katılımcıları takip etmeyi planlıyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ayrıca Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan aşıların güvenliğini rutin olarak izler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir